Xarxa a les OnesLa Xarxa a les Ones és un espai radiofònic vinculat a la Xarxa 0-6 de Sant Just Desvern.

Es tracten temes relacionats amb l’educació dels infants, té un format d’entrevista sobre el tema que es presenta, es convida a diferents persones que aporten la seva opinió.

El programa s’emet a Ràdiodesvern, a l’espai JUSTA LA FUSTA els dilluns a les 12,40h. El podeu escoltar al dial 98,1 FM o a través de:

http://www.radiodesvern.com/#/programs/justalafusta

Properes entrevistes de la Xarxa a les Ones

  28 de gener de 2019
  Joan Turu. Il·lustrador de contes infantils
  11 de febrer de 2019
  Maria Clapés. Creadora del Conte "Amic Meu"
  25 de febrer de 2019
  Raquel de Manuel. Conta contes
  11 de març de 2019
  Biblioteca Joan Margarit. Activitats infantils
  8 d'abril de 2019
  Anna Juan. Fundació Jaume Bofill i projecte de biblioeduació


  Literatura infantil amb Arnau Cònsul de Cal Llibreter

  En aquesta entrevista xerrem amb l'Arnau Cònsul, de Cal Libreter, sobre els llibres i els infants.
  Fundació Catalana de l'Esplai i el Projecte APS


  En aquesta entrevista la Sheila Beltrán ens parla de la formació d'Aprenentatge i Serveis que fan des de la Fundació Catalana de l'Esplai.

  Projecte APS amb alumnes de l'escola Madre Sacramento 

  En aquesta entrevista els alumnes i les alumnes de l'escola Madre Sacramento ens parlen de la seva col·laboració amb el projecte d'Aprenetatge i Serveis.  Projecte APS amb el Rebost dels Aliments 

  En aquesta entrevista en Xus Ruiz i el Rafael Narvión ens parlen de l'altra cara de la moneda. Les entitats que col·laboren amb els alumnes i les alumnes de l'Institut de Sant Just en el projecte d'Aprenetatge i Serveis.


  Projecte APS a l'Institut de Sant Just 

  Els alumnes i les alumnes Luis Jover, Miguel Gómez, Alèxia Peris, Judit González i Jordi Salvat de l'Institut de Sant Just Desvern ens parlen del Projecte Aprenentatge i Serveis.


  Projecte APS a l'Institut de Sant Just 

  La Maite Sarasa, de l'Institut de Sant Just, ens explica el projecte de l'APS (aprenentatge servei) a l'Institut de Sant Just. El Departament d'Educació ha endegat l’acció experimental  Impuls del servei comunitari per a l’alumnat de secundària obligatòria. L’objectiu final d’aquesta acció experimental és el de garantir que els estudiants i les estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.
  Nous enfocs educatius. Aprenentatge i servei

  La Rosa Batlle, ens parla de l'aprenentatge servei. És una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objetiu de millorar-lo.


  Blog de la Xarxa

  La Natàlia Alsina, membre de la Xarxa 0-6 ens parla del Blog de la Xarxa, on trobem tota la informació i les diferents activitats en les que colaboren.  Désirée Slauka

  Entrevista a l'AMPA de l'Escola Montserrat de Sant Just Desvern. 
  La Désirée Slauka Triler és mare de la Taisha i de Quetzal, de 5 i 1 anys (2018). Professionalment sóc advocada, i com a familia m’interessa molt l’educació. Sóc membre de l’AMPA Montserrat i membre fundadora de l’Associació EVA (Educació Viva i Activa) Sant Just. Participo en la xarxa06 Sant Just i Consell Escolar Municipal. Darrerament he participat en el Projecte Educatiu de Ciutat a Sant Just, formant part del grup impulsor del PEC.
  Twitter: @TrilerTrujillo   Carles Garcia

  Entrevista al director de l'Escola Pública Els Pinetons de Ripollet. En aquest cas, ens parla del novedós projecte de menjador de la seva escola. 
  Olga Vallejo

  Entrevista a la Presidenta de l'AMPA de l'Escola Canigó de Sant Just Desvern.

  me>

  Àngels Geis  La Doctora Àngels Geis, professora del grau en Educació Infantil i Primària de la Facultat de Psicologia de Blanquerna, a partir del seu treball a les escoles ha detectat la necessitat d’introduir millores en l’atenció que es dona als menjadors escolars. Aquest treball ha quedat reflectit en el seu llibre “Els menjadors de parvulari”.


  Ha rebut el Premi Joan Profitós d’Assaig Pedagògic 2015 per la seva tesi doctoral sobre els menjadors escolars com a espais educatius.

  Bases d'aprenentatge i estudi


  Natalia Alsina
  Mare de l’Alba i del Biel, de 8 i 5 anys. Professionalment, especialitzada en disseny gràfic.  Molt activa pel que fa a l’educació a Sant Just: des de l’AMPA de l’Escola Montseny i el Consell Escolar, en els darrers anys. Actualment participa en la xarxa 6.0. Impulsora del Programa “Bases d’aprenentatge i estudi” de Sant Just.
  Twitter: @nat_alsina

  Laura Robert
  Mare de l’Arnau i el Guillem, de 8 i 5 anys. Professionalment, sempre ha estat lligada a l’entorn de l’educació superior i a la consultoria per empreses. En els darrers anys, també ha desenvolupat diversos projectes d’innovació i divulgació educativa.  Impulsora del Programa “Bases d’aprenentatge i estudi” de Sant Just.
  Twitter: @arrencaacorrer

  Sobre el Programa Bases d’Aprenentatge i Estudi
  Es tracta d’un programa de suport a les famílies en l'acompanyament de l'aprenentatge. Pretén oferir a infants i a adolescents eines metodològiques pràctiques per fer més efectiva la capacitat d’atenció, de comprensió, de planificació, d’estructuració i d’anàlisi, fent més rendible el temps dedicat a l’estudi i, finalment, millorant els resultats en l’aprenentatge. L’objectiu final és aconseguir que els noies i noies aprenguin gaudint.

  Aquest programa es realitza amb el suport de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sant Just, les aportacions de les famílies, la coordinació per part de l’entitat de lleure “Patim Patam” i l’expertesa de l’equip Interuniversitari en Estratègies d’Ensenyament i Aprenentatge de la Universitat Blanquerna.

  Durant el curs 2015-16 es van realitzar dues edicions, dirigides a 3er i 4rt, i 5é i 6è de Primària. Per al curs 2016-17, està previst que es realitzin, a partir de gener, dues noves edicions, dirigides a estudiants de 3r i 4rt de primària, i 1er i 2on d’ESO.


  Més informació a través del correu info@patimpatam.cat.

   


  La inclusió dels infants a l'escola: que vol dir inclusió? Experiències positives

  Emissió del dia 16 de juny de 2014, a càrrec de Teresa Huguet i l'Anna Sabaté, mestres de l'escola Montseny
  La família com un sistema. Les capacitats de la família

  Emissió del dia 2 de juny de 2014, a càrrec de  Neus Blanco (psicopedagoga) i Natàlia Alsina (mare de l'escola).


  Concepte de pedagogia lliure: metodologia i organizació de les escoles lliures

  Emissió del dia 19 de maig de 2014, a càrrec de Laura Casado.
  Descripció de la importància del joc. Els adults i el joc
  Emissió del dia 12 de maig de 2014, a càrrec de Saioa Pala i Laia Pinilla (educadores de l'Espai de Joc)  La importància del llenguatge i la comunicació:
  com parlem als infants

  Emissió del dia 5 de maig de 2014 a càrrec de Claustre Carmona  Cap comentari:

  Publica un comentari a l'entrada